fbpx

Gimnazijalac Miša Stanković osvojio srebro na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi

Miša Stanković, svršeni maturant vranjske Gimnazije Bora Stanković osvojio je srebrnu medalju na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi u kategoriji juniora, koja je održana od 23. do 28. juna u Beogradu, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Na takmičenju je učestvovao veliki broj evropskih država, a samo takmičenje se sastojalo iz tri dela: pisanog testa, terenskog rada i multimedijalnog.

Foto Privatna arhiva

Test se radio na engleskom jeziku.

,,Predstavljati svoju zemlju, svoj grad i svoju školu na ovom takmičenju za mene je bila velika čast. Upoznao sam nove prijatelje i stekao nove uspomene. Žao mi je što neću moći zbog propozicija takmičenja da učestvujem na Svetskoj geografskoj olimpijadi koja će se naredne godine održati u Istanbulu. Lep i veličanstven je osećaj vratiti se sa medaljom oko vrata. Zahvaljujem se profesorima iz gimnazije koji su mi pružili znanje i podršku”, kaže Miša Stanković.

Miša sa profesorkom Vesnom Bogdanović (Foto Privatna arhiva)

Njegova mentorka profesorka Vesna Bogdanović, ističe da Miša već tri godine zaredom učestvuje na republičkom takmičenju iz geografije gde svake godine ima plasman.

,,Ove godine se plasirao i na olimpijadu i bio u timu koji je predstavljao državu. Ovo je najveći uspeh koji je do sada postigao moj učenik, osvojivši srebrnu medalju”, kaže Bogdanovićeva.

Foto Privatna arhiva

Prema rečima direktorke škole Suzane Mišić Stanković, Miša je prvi učenik gimnazije koji je svojim uspehom pomerio granice u takmičenju iz geografije.

,,On je pokazao i dokazao da je znanjem, stalnim i aktivnim uključivanjem uspeh ostvariv, ukoliko su svestranost i istraživački duh potreba za saznanjem i učenjem. Miša je otvorio novu stranicu najuspešnijih vranjskih gimnazijalaca”, istakla je Mišić Stanković.

J.R.

Slične vesti