fbpx

Gimnazijalac IT odeljenja treći na Državnom takmičenju iz matematike

Gavrilo Milosavljević, učenik Gimnazije ,,Bora Stanković” u Vranju, osvojio je treće mesto na Državnom takmičenju iz matematike održanom na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, dok je Staša Aleksić dobila pohvalu, saopštavaju iz vranjske škole.

Prema rečima direktorke škole Suzane Mišić Stanković, oboje su učenici novootvorenog IT odeljenja, koji imaju interesovanja za prirodne nauke.
,,Gavrilo, Staša i njihova profesorka Vesna Đorđević zaslužuju sve pohvale imajući u vidu nivo takmičenja koje je u organizaciji Društva matematičara Srbije. Oni su sebi zadali veliki cilj i to ostvaruju”, rekla je Mišić Stanković.

Profesorka matematike Vesna Đorđević, ističe da je zadovoljstvo raditi napredni nivo sa učenicima i pripremati ih za takmičenje. ,,Verujem da će naredih godina postizati još veći uspeh imajući u vidu njihov rad”, istakla je profesorka.

Gavrilo Milosavljević kaže da je zadovoljan organizacijom takmičenja i ostvarenim uspehom, s obzirom na to da je i ranijih godina učestvovao na takmičenjima.

J.R.

Slične vesti