fbpx

Gala koncertom završen Međunarodni letnji kamp baleta

Gala koncertom u Domu vojske u Vranju u sredu uveče, završen je peti Međunarodni letnji kamp za umetničku igru – Summer Dance camp Vranje 2019.

Koncert je bio prilika da dekan Fakulteta za inženjerski menadžment, prof. dr Vladimir Tomašević, uruči plakete i zahvalnice pojedincima i kolektivima.

U ime grada Vranja plaketu je primio gradonačelnik Slobodan Milenković, koju je potom u znak zahvalnosti predao balet majstoru Bahramu M. Juldaševu iz Rusije.

Plakete su uručene i komandantu 4. brigade Kopnene vojske, brigadnom generalu Slobodanu Stopi,  direktorki Doma učenika srednjih škola Maji Ristić, kao i predstavnici Policijske uprave Vranje, Mileni Dimitrijević, dok je zahvalnicu dobila Jasmina Prokić.

Ove godine seminar je pohađao rekordan broj učesnika, njih 46, uglavnom učenika osnovnih i srednjih baletskih škola, plesnih škola i klubova.

Bili su tu i studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije. Predavanja su držali balet majstor Bahram M. Juldašev iz Rusije, prvakinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Ana Pavlović, koreograf i pedagog savremene igre Tomek Pomersbah iz Poljske, koreograf i pedagog savremene igre Ognjen Vučinić iz Hrvatske.

Кamp se održava već pet godina u Vranju u organizaciji Instituta za umetničku igru, a pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment uz podršku grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola.

Slične vesti