Fotografija Đurđine Tomić iz Vranja najbolja na nacionalnom Eko foto konkursu

0

Durđina Tomić iz Vranja osvojila je prvu nagradu za najbolju fotografiju na nacionalnom Eko foto konkursu, objavljeno je na Energetskom portalu.

„Svojom fotografijom nam je predstavila drugu stranu odnosa prirode i društva – onu u kojoj je priroda stradalnik, a društvo oholi rušitelj njene ravnoteže“, navodi se u obrazloženju stručnog žirija.

Nakon dva meseca žiriranja i više od 1200 pristiglih fotografija, žiri je odlučio da prvu nagradu u iznosu od 50.000 dinara dodeli Vranjanki Đurđini Tomić.

Odluku je doneo žiri u sastavu: fotograf Bojan Džodan, umetnički fotograf i član ULUPUDS-a Stanko Kostić, renomirani istoričar umetnosti Dušan Milovanović, glumac Vuk Kostić i Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala su tokom poslednjeg glasanja imali najteži zadatak. U sklopu ovog nadmetanja u ilustrovanju netaknute ili uništene prirode pomoću piksela fotoaparata, dvadeset sedam autorskih dela se plasiralo u najuži krug, a konačan izbor je predstavljao izbor tri najbolje.

Konkurs su organizovali Energetski portal i CEEFOR, uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske, Agencije za zaštitu životne sredine i kompanija Alfa klima iz Knjaževca, Bee&Well i Fornatura iz Beograda.

J.R.

Prethodni tekstNova učešća Vranjskih maratonaca
Sledeći tekstUz igru i zabavu za najmlađe održana manifestacija Ulica dečje radosti

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime