fbpx

Fotografija Đurđine Tomić iz Vranja najbolja na nacionalnom Eko foto konkursu

Durđina Tomić iz Vranja osvojila je prvu nagradu za najbolju fotografiju na nacionalnom Eko foto konkursu, objavljeno je na Energetskom portalu.

„Svojom fotografijom nam je predstavila drugu stranu odnosa prirode i društva – onu u kojoj je priroda stradalnik, a društvo oholi rušitelj njene ravnoteže“, navodi se u obrazloženju stručnog žirija.

Nakon dva meseca žiriranja i više od 1200 pristiglih fotografija, žiri je odlučio da prvu nagradu u iznosu od 50.000 dinara dodeli Vranjanki Đurđini Tomić.

Odluku je doneo žiri u sastavu: fotograf Bojan Džodan, umetnički fotograf i član ULUPUDS-a Stanko Kostić, renomirani istoričar umetnosti Dušan Milovanović, glumac Vuk Kostić i Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala su tokom poslednjeg glasanja imali najteži zadatak. U sklopu ovog nadmetanja u ilustrovanju netaknute ili uništene prirode pomoću piksela fotoaparata, dvadeset sedam autorskih dela se plasiralo u najuži krug, a konačan izbor je predstavljao izbor tri najbolje.

Konkurs su organizovali Energetski portal i CEEFOR, uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske, Agencije za zaštitu životne sredine i kompanija Alfa klima iz Knjaževca, Bee&Well i Fornatura iz Beograda.

J.R.

Slične vesti