fbpx

Festival ,,Pivski” – Ladovica

Festival na mišićima, ali sa jako puno entuzijazma i volje.

XII “Pivski” Festival u Ladovici se ove godine održava 3. i 4. avgusta, za koji je isplaniran jako dobar program. gde će se na bini na terenu smenjivati i bendovi iz raznih delova Srbije.

Organizatori su ove godine odlučili da se pored domaćih bendova ,,Cepeni ćunci”  i ,,Hidrogen” na bini čuju i vide još šest drugih punk bendova. Festival je osmišljen u dva dana te je definisan i redosled:

3. avgust
Hosenfefer
Zemljotres
Cepeni ćunci
Skadrilla

4. avgust

Žuta minuta
Posleden udar
Hidrogen
Straight Jackin

Ladovica je malo mesto sa manje od hiljadu stanovnika koje pripada opštini Vlasotince. Ove godine je 12.-ti PIVSKI festival, i iako ga poslednjih godina pomaže opština Vlasotince, organizatori ga i dalje guraju na mišiće.

Festival je nastao kao želja da se pomogne svom fudbalskom klubu Progres, i za ovih dvanaest godina su mnoga poznata punk imena prošla kroz Ladovicu. U prilog tome da veći festivali nikada neće imati dušu kao ovaj, govori i činjenica da organizatori sami sređuju prostor, obezbeđuju hranu i smeštaj bendovima u svojim kućama, daju i sopstveni novac da festival živi, bendovi smanjuju honorare, a oni nikome nisu ostali dužni.

Jasno je da se radi o entuzijastima i ljubavi. Muzika koja se tamo svira je deo njih i izlazi iz duše, zato je baš Ladovica prestonica punka.

Slične vesti