fbpx

Festival dokumentarnih filmova i muzike, ulaz besplatan

Festival dokumentarnih filmova i muzike će se održati od 22. novembra do 24. novembra u gradu Nišu.

Cilj ovog festivala je, pre svega, edukacija mladje generacije na temu pop kulture na jedan zabavan način. Uticaj muzike sa ovih prostora i kulturna istorija su dva neraskidiva pojma koja utiču na sve segmente života.

Pokušaće da naprave jedinstvenu atmosferu na festivalu prikazivanjem kvalitetnih filmova, pažljivo odabranim koncertima, atraktivnim gostima koji podržavaju radoznalost, intelektualno usavršavanje i želju za istraživanjem, i inspirativnim razgovorima sa njima.

Glavna karakteristika festivala jeste stilska raznovrsnost u dokumentarcima. Ulaz na festivalu se neće naplaćivati, tako da će festival biti dostupan za sve zainteresovane posetioce.

Zahvaljujući festivalu, grad Niš biće posećen i od strane ljudi iz filmske produkcije koji će biti njihovi gosti, upoznaće se sa kulturom, tradicijom i istorijom Niša.

Osim što će publika videti najnovija dokumentarna dostignuća, festival će obogatiti i muzičko scenski program, koji je planiran nakon završetka filmskih projekcija.

NA REPERTOARU:

PETAK 22. novembar
17.00 – film “Dom anđela”

reditelj Branke Bešević Gajić18.00 – film “Trnje i lovorike Olge Ilić”
reditelj Jelene Stojanović
SUBOTA 23. novembar17.00 – film “Кude je taj Niš”
film o Živojinu Isakoviću Čokaliji, reditelja Vladimira Ristića17.45 – film “Lauš”
istina o tragediji glumca Žarka Lauševića, reditelja Branke Bešević Gajić
NEDELJA 24. novembar17.00 – film “Trifun bombaš”
reditelja Slađana Stojanovića17.30 – film “Obećanje”
autora D. Gajića i reditelja Željka Mirkovića

City Marketing Centar d.o.o. i NGO Navissos su organizatori ovogodišnjeg festivala za dokumentarne filmove i muziku, dok su Grad Niš i Kancelarija za mlade Grada Niša pokrovitelji istog.

Slične vesti