fbpx

Eko20 Talks webinari

Eko20 je naziv ekološke konferencije za studente svih fakulteta. Organizacioni tim čine Marčetić Anđela i Pavković Anđela, studentkinje završne godine Agroekonomije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu. Kao proaktivne studentkinje, došle smo na ideju da organizujemo ekološku konferenciju i radionicu za studente, u okviru koje bismo potpomogle neformalnu edukaciju i umrežavanje studenata. Plan je bio da konferencija bude održana na Poljoprivrednom fakultetu, 17. marta 2020. godine, ali je, usled širenja COVID-19 do daljnjeg odložena.

                Nismo dozvolile da nas celokupna situacija poremeti, te smo se potrudile da nastavimo sa razvijanjem našeg projekta. Prvenstveno se to odvijalo samo kroz vođenje naše Instagram stranice, nakon čega su, jedna za drugom, počele da se razvijaju i druge kreativne ideje. Tako je proistekla i ideja o „Eko20 Talks“ vebinarima.

Anđela Marčetić

Više o samim vebinarima:

                „Eko20 Talks“ su vebinari koje organizuju organizatorke Eko20 konferencije. U početnom planu su dva vebinara, i to:         

1. “Uloga medija u neformalnoj edukaciji” – 28. april, utorak, 13:00 časova.

– O navedenoj temi Eko20 tim razgovaraće sa proaktivnim mladim ličnostima, koje su se pronašle u medijskom svetu i u njemu uspešno posluju. Ispred portala „Zelene priče“, dolaze urednice Ena Entina Gucunski i Nina Kemera, diplomirane novinarke. Iz redakcije „Brainz TV“ pridružiće se Aleksandra Vasiljević, studentkinja Fakulteta Bezbednosti u Beogradu.

– Govorićemo o ulozi medija u neformalnoj edukaciji svih uzrasta, potencijalnim neželjenim informacijama koje se mogu pojaviti, kao i mnogim drugim pitanjima u sklopu ove teme.

Anđela Pavković

2. “Mogućnost pronalaženja posla u eko-sferi” – 30. april, četvrtak, 13:00 časova.

– U ovom vebinaru sagovornica je jedna, ali vredna! Tanja Basta je svestrana dama, master ekolog. Tanja je mlada, ali ima bogatu radnu biografiju i iskustvo, dobar „temelj“ kada je znanje u pitanju i odličan je sagovornik na temu pronalaženja posla i problema koji mogu da se jave na tom putu. Ova tema mogla bi biti posebno interesantna studentima.

– Sa Tanjom ćemo razgovarati o njenom obrazovanju i iskustvu, radu u ekološkoj struci, prednostima neformalnog obrazovanja (kao kratak osvrt na prethodni vebinar) i mnogim drugim elementima. Tanja će dati i savete studentima, a pozivamo i sve učesnike da slobodno postavljaju pitanja sagovornicima tokom oba vebinara.

•             U planu je još jedan vebinar, možemo poslati informacije čim utvrdimo temu i termin sa našom sagovornicom!

Prijava za „Eko20 Talks“ može biti:

1.            Putem Instagrama, tako što ćete ostaviti komentar ispod neke od naših objava. Možete nam pisati i Direct Message sa upitom za pristupni link.

2.            Direktnim upitom na e-mail adresu: contact.eko20@gmail.com .

Prijava za „Eko20 konferenciju“ vrši se isključivo putem linka za prijavu: https://forms.gle/4QikaFLwzQeZ7jXNA .

•             Informacije o novom terminu Eko20 konferencije biće blagovremeno istaknute i javljene svim učesnicima.

Eko tim se takođe bavi promovisanjem raznih ekoloških tema, kao što su: ‘’Upravljanje otpadom’’ , ‘’ Kompostiranje’’ , ‘’Remedijacija zemljišta’’ , ‘’ Kvalitet voda Republike Srbije’’ , ‘’Energetska efikasnost’’ . O svemu se možete informisati na Instagram stranici __eko20__.

 Obe se zovu isto, a osim imena, smera na fakultetui  I  velike volje za eko inicijativom i  zelenom ekonomijom, imaju dosta različitih interesovanja, životnih navika I filozofija.

  • Anđela Pavković , o njenom radu se više možete informisati na njenom profilu Linkadln-u  https://www.linkedin.com/in/andjela-pavkovic .
  • ‘’ Ono što bih istakla jeste da to da je ova Eko20 konferencija naše zajedničko delo. Svih nas mladih, inicijativnih I proaktivnih persona koje žele da implementiraju svoja znanja I kreiraju neka nova! ‘’ Anđela šalje veoma važnu poruku koja glasi: ‘’ Mislimo zeleno.’’
  • Anđela Marčetić  , o njenom radu se možete  informisati na njenom profilu Linkadlin-u  https://www.linkedin.com/in/andjela-marcetic-7258631a3/ .
  • ‘’ Ono što bih istakla jeste to da je Eko20 konferencija način da student različitih naučnih polja pronaći zajedničku tačku, da se udruže I umreže I , naravno, lepo zabave.’’ Anđela nas poziva da ‘’ učimo na drugačiji- zeleni način.’’

Dok sa velikim nestrpljenjem očekujem novi datum Eko20 konferencije i radionice, ovim putem vas pozivamo da se pridružite predstojećim vebinarima , gde vas očekuju sjajni govornici kao I teme.

Do tada vam zajedno sa Anđelom i Anđelom šaljemo,

zeleni pozdrav!

Slične vesti