fbpx

Edukacija i druženje učenika Ekonomske škole i migranata na Besnoj kobili

Jednodnevnim izletom na planini Besna kobila, učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Vranju i migranti iz lokalnog Prihvatnog centra, realizovali su poslednju, edukativno-rekreativnu aktivnost u okviru projekta „Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Srbiji – MADAD 2”, saopštila je Turistička organizacija grada Vranja.

U restoranu „Planinska kuća“ na Besnoj kobili, šestoro migranata iz osnovnih škola, kao i grupa đaka iz Ekonomsko-trgovinske škole, sa smera turistički tehničar, međusobno su promovisali zemlju i grad iz koga dolaze.

„Na zadovoljstvo svih prisutnih, mladi migranti su na engleskom jeziku održali zanimljivu prezentaciju država Iran i Avganistan, kroz istorijske podatke, kulturu, hranu, folklor, običaje i izazvali oduševljenje prisutnih. Veliku pažnju prisutnih mladih migranata izazvala je i prezentacija naših učenika, koji su, takođe na engleskom jeziku, upoznali svoje nove prijatelje sa kulturno-istorijskim podacima, ali i potencijalima Vranja, Vranjske Banje i Besne kobile”, poručuju iz TOV-a.

Foto TOV

Na vrlo slikovit način, prikazani su običaji, muzika i tradicija, u kojoj su migranti uživali.

Nakon prezentacije, za sve ućesnike projekta organizovana je edukativna šetnja „Stazom prirodnog blaga – Besna kobila“ u pratnji Omera Tahirija predstavnika Turističke organizacije Vranje.

Foto TOV

„Prema njihovim izjavama, cilj ovakve aktivnosti je bolja socijalizacija i druženje učenika migranata sa učenicima Ekonomske škole”, kažu iz TOV-a.

J.R.

Slične vesti