fbpx

Dušan Mihajlović iz Vranja finalista konkursa „Timočka lira“

Dušan Mihajlović (27) iz Vranja, finalista je konkursa za izbor najboljeg mladog pesnika u Srbiji kome se dodeljuje nagrada Timočka lira.

Mladi pesnici poslali su svoje radove na konkurs za nagradu Timočka lira, a prema odluci selektora, književne kritičarke Sonje Milovanović, izabrano je deset finalista, među kojima je Vranjanac Dušan Mihajlović.

Pesničku nagradu Timočka lira tradicionalno dodeljuje Radio Beograd 2 na Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu.

Odabrani pesnici će čitati svoje stihove na finalnoj večeri 58. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu, na Platou ispred Doma kulture, u nedelju 28. jula od 20 časova, kada će stručni žiri, u sastavu Vesna Ćorović Butrić, Vasa Pavković i Obren Ristić, proglasiti najboljeg, kojem će biti uručena ovogodišnja nagrada Timočka lira.

Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije u Knjaževcu, u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina iz svih krajeva Srbije.

Najboljeg mladog pesnika i dobitnika nagrade „Timočka lira“, FKMS svake godine nagrađuje objavljivanjem prve zbirke njegove poezije.

Na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu, u subotu 27. jula od 20 časova, biće predstavljena knjiga Moderni atlas Đorđa Rabrenovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Timočka lira“.

Festival kulture mladih Srbije održava se u Knjaževcu od 1962. godine.

J.R.

Slične vesti