fbpx

Do petka nove količine asepsola, Jumko šije zaštitna odela za radnike, Sanitarna i Tržišna inspekcija stalno na terenu

Na sinoćnjem zasedanju Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja koronavirusa na teritoriji grada Vranja pričalo se i o epidemiološkoj situaciji, s obzirom na to da jedan potvrđeni slučaj zaraze menja sve.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju su potvrdili da je reč o muškoj osobi (63), koja je u periodu od 5. do 11. marta boravila u Češkoj. Nakon što je virus potvrđen, osoba je hospitalizovana, transportovana je na Infektivnu kliniku, Kliničkog centra u Nišu.

Važno je da je već obavljena opsežna epidemiološka anketa, analiziraju se svi kontakti koje je zaraženi imao, tako da su svi u kućnoj izolaciji, kao i porodica zaražene osobe. Takođe, izvršena je dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju, gde je osoba radila, a sud će do daljeg biti zatvoren. Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju imaće punu podršku lokalne samouprave u vršenju kontrole daljeg širenja virusa korona – izjavio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković na sednici Kriznog štaba.

Na sednici je odlučeno da se poveća broh lekara koji će dežurati u call centru ZZJZ u Vranju, kako bi uspeli da odgovore velikom broju građana na pozive.

Pominje se da bi do petka Apoteka Vranje trebalo da dobije nove količine asepsola, alkohola i reagenasa za pripremu gelova za dezinfekciju.

Veliku pomoć Zdravstvenom centru Vranje pružiće Jumko u kom se šije zaštitna oprema za zaposlene u vidu skafandera i maski. Biće, takođe, pojačana dezinfekcija svih odeljenja i službi.

Sanitarna i Tržišna inspekcija su stalno na terenu i dešava se da nailaze na probleme sa građanina koji su čestl nedisciplinovani.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću grada Vranja

Slične vesti