fbpx

Danilo i Nemanja – vlasnici nove picerije u gradu ,,La Famiglia”

Na našem portalu smo vam već predstavili Danila Stojkovića, pica majstora i kuvara. Ovoga puta smo uradili zajednički intervju sa njim i njegovim bratom Nemanjom, koji se bavi istim poslom, a koji je našem portalu poznat iz odeljka za kulturu. Oni će ekskluzivno za Čaršiju pričati o otvaranju njihove picerije “La Famiglia” u Vranju i o konceptu njihove pice.

1. Zašto La Famiglia?

S obzirom na to da želimo da svi porodično budemo uključeni u restoran i da to ostane kao nasleđe, ideja o imenu je proizašla jako brzo. Ova picerija je nešto što je opet okupilo našu porodicu. Zamišljamo da će izrasti u pravi porodični biznis, ali i u mesto gde će se drugi ljudi, sa svojim porodicama osećati prijatno.

2 Šta vas je nateralo da razmišljate o otvaranju picerije?

Ideja o otvaranju picerije je zaživela onog trenutka kad smo obojica shvatili koliko volimo ovaj posao. Sada kada smo već poslovno sazreli i dobili finansijsku mogućnost da nešto napravimo, počeli smo da radimo na ovom “projektu”.

Nemanja Stojković

3. Po čemu će se vaša pica razlikovati od drugih?

Potrudićemo se da Vranju damo ukus autentične italijanske pice pečene u peći na drva. Naravno, “zamešanu” sa našim iskustvom i sa nekim našim pečatom. Dobićete neke nove ukuse i nadamo se favorite među picama. Da bi to postigli, pažljivo smo birali sastojke koje idu u naše testo i na naše testo. U Italiji svaka regija ima svoj način pravljenja pice, tako da se mnogo što šta može smatrati italijanskim. Mi naginjemo napuljskom stilu, ali nam nisu strane i druge tehnike…

4. Kako ste se odlučili za to da svoju piceriju otvorite u Kolubarskoj ulici, s obzirom da je malo dalje od centra grada?

Mislim da se grad prirodno širi i da sve više ljudi traži mesto van centra grada gde mogu da se opuste i uživaju. Verujem da će ovo mesto biti upravo nešto takvo.

5. Pričali ste nam o kvalitetu pice. Da li će to uticati na cenu?

Svesni smo da je ovo malo mesto sa manjom platežnom moći ljudi i uklopiti se u trenutne cene vranjskih fast fud objekata i restorana biće izazov, jer nismo ni jedno ni drugo. Kvalitet koji pružamo (i od koga ne odustajemo) će ipak zahtevati nešto veće cene od prvih, a manje od drugih.

6. Da li ćete, pored pica, imati i druge proizvode na meniju?

Naravno imaćemo i druge proizvode od pica testa, ali smo u principu, za sada, koncentrisani na picu. Vođeni pređašnjim iskustvima zaključili smo da preširok meni nije dobar za kvalitet hrane. U cilju boljeg funkcionisanja i zadovoljstva mušterija u početku će biti tako. Postoje obostrane ideje u kom pravcu dalje želimo da idemo, ali na tome ćemo tek raditi.

7. Hoće li biti mogućnost dostave?

Dostava se podrazumeva. Nećemo valjda da Vas uskratimo za Vaše parče pice ukoliko ne možete da dođete do nas. Naravno, vodićemo računa da dostave budu u kratkom roku, da bi mušterije bile zadovoljne.

8. Kad je otvaranje?

Nadamo se da će otvaranje biti uskoro, već pre Nove godine. Tačan datum ćete Vi i Vaši čitaoci znati odmah posle nas. Očekujemo vas!

Slične vesti