Dan otvorenih vrata u Gimnaziji za buduće srednjoškolce

0

Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju, u petak je priredila Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda osnovnih škola, kako bi se upoznali sa sadržajima koje nudi Gimnazija i na taj način se lakše opredelili prilikom upisa u srednju školu.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković, rekla je da „Gimnazija nudi ono što je najvažnije, a to je nastavak daljeg školovanja“.

„Ono što vas čeka kao buduće gimnazijalce je državna matura, koja vas možda i zabrinjava ali nema razloga jer ćemo uspeti da vas kroz četvorogodišnje školovanje pripremimo za državnu maturu koja podrazumeva da ćete polagati srpski jezik i matematiku i još jedan predmet koji birate na osnovu vašeg interesovanja i daljeg školovanja“, objašnjava Mišić Stanković.

J. Ristić

Pored društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smera, koji broje po 90 učenika, u školi od prošle godine postoji specijalizovano IT odeljenje za samo 20 učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

„Polaganje prijemnog ispita za IT odeljenje obaviće se u Leskovcu 2. juna. U školi smo već krenuli sa procedurom pripremne nastave i dalje organizacije oko ovog odeljenja“, kaže Mišić Stanković.

J. Ristić

Kada je u pitanju nastavni kadar, ističe, teži se ka tome da edukacija profesora bude na prvom mestu i teži se saradnji koja mora da postoji, kao i uzajamno poštovanje.

„Gimnazija je škola života. Ovo je jedna od najstarijih ustanova u Srbiji. Iz ove škole potekli su naučnici, kulturni radnici, ljudi koji ostavljaju trag u nauci i umetnosti. Ovde, takođe, vlada izuzetna saradnja između učenika i profesora. Najvažnije je da postoje neka pravila koja se poštuju, samo da bismo živeli humanije i bolje, ne iz razloga da bi se kažnjavali. Drago mi je da ima intresovanja za Gimnaziju, a naš cilj je da ova sala bude uvek puna đaka, da negujemo školski život koji mora biti sadržajan i raznovrstan“, zaključila je direktorka ove obrazovne ustanove.

U Gimnaziji uspešno rade razne sekcije, poput dramske, ekološke, sportske sekcije.

J.R.

J. Ristić
Prethodni tekstU Ekonomskoj održan Sajam obrazovnih profila, prilika da se osmaci upoznaju sa radom škole
Sledeći tekstDan Visoke škole i proslava 45 godina postojanja i rada

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime