fbpx

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji za buduće srednjoškolce

Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju, u petak je priredila Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda osnovnih škola, kako bi se upoznali sa sadržajima koje nudi Gimnazija i na taj način se lakše opredelili prilikom upisa u srednju školu.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković, rekla je da „Gimnazija nudi ono što je najvažnije, a to je nastavak daljeg školovanja“.

„Ono što vas čeka kao buduće gimnazijalce je državna matura, koja vas možda i zabrinjava ali nema razloga jer ćemo uspeti da vas kroz četvorogodišnje školovanje pripremimo za državnu maturu koja podrazumeva da ćete polagati srpski jezik i matematiku i još jedan predmet koji birate na osnovu vašeg interesovanja i daljeg školovanja“, objašnjava Mišić Stanković.

J. Ristić

Pored društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smera, koji broje po 90 učenika, u školi od prošle godine postoji specijalizovano IT odeljenje za samo 20 učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

„Polaganje prijemnog ispita za IT odeljenje obaviće se u Leskovcu 2. juna. U školi smo već krenuli sa procedurom pripremne nastave i dalje organizacije oko ovog odeljenja“, kaže Mišić Stanković.

J. Ristić

Kada je u pitanju nastavni kadar, ističe, teži se ka tome da edukacija profesora bude na prvom mestu i teži se saradnji koja mora da postoji, kao i uzajamno poštovanje.

„Gimnazija je škola života. Ovo je jedna od najstarijih ustanova u Srbiji. Iz ove škole potekli su naučnici, kulturni radnici, ljudi koji ostavljaju trag u nauci i umetnosti. Ovde, takođe, vlada izuzetna saradnja između učenika i profesora. Najvažnije je da postoje neka pravila koja se poštuju, samo da bismo živeli humanije i bolje, ne iz razloga da bi se kažnjavali. Drago mi je da ima intresovanja za Gimnaziju, a naš cilj je da ova sala bude uvek puna đaka, da negujemo školski život koji mora biti sadržajan i raznovrstan“, zaključila je direktorka ove obrazovne ustanove.

U Gimnaziji uspešno rade razne sekcije, poput dramske, ekološke, sportske sekcije.

J.R.

J. Ristić

Slične vesti