fbpx

Dan domaćeg filma u Vranju – ,,Dugo putovanje u rat”

U organizaciji udruženja DOK Srbija i Filmskog centra Srbije, a u okviru programa Dan domaćeg filma, održaće se projekcije deset domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije.

U Vranju će 30. januara u 19 sati, u Sali Periodike Javne biblioteke „Bora Stanković“, biti prikazan film „Dugo putovanje u rat“ Miloša Škundrića. Nakon projekcije filma uslediće razgovor sa autorom.

Radnja filma: Dugo putovanje u rat (2018), dugometražni dokumentarni film u kome najeminentniji svetski istoričari govore o tome kako i zašto je došlo do do-tada najveće katastrofe čovečanstva –  Prvog svetskog rata.

Ovaj dokumentarni triler preko dvorova i kabineta predsednika vlada, vodi gledaoca kroz zakulisne političke i vojne igre,  istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći i male, životne detalje situacija, u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope.

Biografija autora:

Miloš Škundrić, rođen 20.11.1977. u Beogradu. Diplomirao na katedri za FTV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
Autor više nagrađivanih kratkih i dokumentarnih filmova. “Dugo putovanje u rat” je njegov prvi dugometražni bioskopski film.
Zaljubljenik u biciklistički sport i avijaciju. Oženjen, otac 3 dece.

Učešće na festivalima:

– 65. Martovski festival (Beograd),  “Zlatni vitez” (Rusija), “Prvi kadar” (Republika Srpska)
– Specijalne projekcije filma u:  Australiji, Francuskoj, Islandu, Japanu, Norveškoj,  Finskoj, Grčkoj.

Projekcija filma je besplatna.

Slične vesti