fbpx

Četiri medalje za vranjske roleraše na Svetskom kupu u Češkoj

Takmičari Skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja, učestvovali su na trkama Svetskog kupa i otvorenog prvenstva Češke u slalomu i veleslalomu na rolerima, koje su održane za vikend.

Takmičarke Dunja Arsić i Anastasija Stojanović, ostvarile su najveći uspeh i osvojile po dve srebrne medalje.

Prvog dana je održana trka veleslaloma u okviru otvorenog prvenstva Češke, na kojoj je u kategoriji devojčica do osam godina Dunja Arsić osvojila drugo mesto, dok je srebrnu medalju u kategoriji devojčica do 12 godina osvojila Anastasija Stojanović.

,,U kategoriji devojčica do 16 godina Kaja Sretić je zauzela osmo mesto dok Emilija Arsić nije uspela da završi prvu vožnju. Naša najbolja rolerašica Mia Dedinac takođe nije uspela da završi prvu vožnju”, kažu iz vranjskog kluba.

Foto Skijaški klub Besna kobila

U nedelju su održane trke Svetskog kupa na kojima su Dunja Arsić i Anastasija Stojanović ponovile uspeh od subote i osvojile drugo mesto i srebrne medalje u svojim kategorijama.

,,Kaja Sretić se u slalomu mnogo bolje snašla i osvojila četvrto mesto. Emilija Arsić i Mia Dedinac kako su počele vikend tako su i završile, ispadanjem u prvoj vožnji. U nedelju je postavljač druge staze bio naš trener Đorđe Dedinac, a isti zadatak ga očekuje i na sledećoj trci Svetskog kupa idućeg vikenda u nemačkom gradu Degmarn. To dovoljno govori koliko poverenje kod čelnika Svetske roler federacije ima naš trener”, ističu iz SK Besna kobila.

Ostvareni rezultati su vrlo dobri, ali iz kluba smatraju da su takmičarke mogle da pruže daleko više.

,,Priliku za popravni imaćemo sledećeg vikenda u Nemačkoj. Posle toga našu najbolju rolerašicu očekuju Svetske roler igre u Barseloni gde će biti jedina srpska predstavnica na najvećoj Roler smotri na svetu. Ostali naši takmičari nastavljaju sa redovnim treningom do kraja jula kada nas očekuju četiri takmičarska vikenda zaredom u zemlji i inostranstvu”, najavljuju iz vranjskog kluba.

Foto Skijaški klub Besna kobila

J.R.

Slične vesti