fbpx

Budući srednjoškolci sutra i u subotu predaju liste želja

Đaci će u svojim matičnim školama u Vranju, u petak i subotu od 8 do 15 časova popunjavati liste želja u kojima mogu da navedu najviše dvadeset opredeljenja.

U listu se upisuje šifra učenika, naziv i mesto škole, šifra i naziv obrazovnog profila, tipa ili smera škole, u skladu sa podacima objavljenim u konkursu.

Đaci se savetuju da posebno obrate pažnju na šifru obrazovnog profila, koja mora biti napisana onako kako je navedeno u konkursu, jer je to podatak na osnovu koga se vrši kompjutersko raspoređivanje đaka po srednjim školama.

Učenik na prvo mesto navodi školu koju bi najviše voleo da upiše, naravno u skladu sa ostvarenim bodovima, a nakon toga i ostale škole, od većeg ka manjem interesovanju.

Ne preporučuje se da se navode škole za koje učenik uopšte nije zainteresovan jer može da bude raspoređen baš u neku od tih.

Osnovne škole će liste želja učenika objaviti 04. jula, a raspored učenika po školama biće objavljen 07. jula nakon čega sledi upis đaka u srednje škole 08. i 09. jula.

Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 11. jula, a predaja popunjene liste želja u drugi upisni krug vršiće se 08. jula.

J.R.

Slične vesti