fbpx

Bolja zdravstvena usluga pacijentima u novim prostorijama Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

U Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice ZC u Vranju, u utorak su otvorene nove renovirane prostorije, i time je ova služba dobila veći i komforniji prostor za rad sa pacijentima.

Direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić, rekla je da su se uslovi za preseljenje službe stvorili prelaskom Službe transfuzije i patologije u novi Hirurški blok.

Foto: J.Ristić

„Na inicijativu načelnika službe i svih zaposlenih, preseljena je Služba fizikalne medicine i rehabilitacije ovde gde su se ranije nalazila odeljenja transfuzije i patologije. Ponosna sam na sve njih jer su se potrudili da sve izgleda ovako dobro. Posebno sam srećna što sada postoji posebna prostorija za decu i njihov fizikalni tretman“, kaže Antićeva.

Ona dodaje da će ZC nastaviti da preduzima mere u cilju unapređenja kvaliteta i pristupačnosti zdravstvene zaštite sugrađana.

Foto: J.Ristić

Tokom otvaranja novih prostorija, načelnik Službe fizikalne medicine i rehabilitacije dr Dragiša Mihajlović, rekao je da su „zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije dugi niz godina pružane u neadekvatnim uslovima, kako za korisnike, tako i za same zdravstvene radnike“.

„Renoviranjem novih prostorija unapredili smo uslove rada za zaposlene, ali i osigurali bolju uslugu našim korisnicima. Veoma mi je drago što smo uspeli da opremimo nove prostorije jer ovako uređen prostor znači, pre svega pacijentima, u smislu komfora, ali i zaposlenima, jer su uslovi za rad mnogo bolji“, istakao je Mihajlović.

U Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, dodaje, trenutno je zaposleno 22 radnika, od toga su četiri lekara, ostalo su viši tehničari i srednji terapeuti.

Foto: J.Ristić

„To nije dovoljan broj zaposlenih za ove prostorije, pa ćemo videti sa direktorima oko angažovanja određenog broja terapeuta i sestara. Fizikalna medicina je specifična jer mi objedinjujemo više medicinskih grana. Imamo saradnju sa ortopedijom posle povreda, opreracija, onda sa neurologijom kada su u pitanju bolovi ili operacija kičme, kao i sa pedijatrijom, sportskom medicinom i sa infektivnim odeljenjem. Dnevno obavimo oko 100 pregleda, dok kod terapeuta dođu i do 200 pacijenata u toku dana“, kaže Mihajlović.

On se ovom prilikom zahvalio rukovodstvu Zdravstvenog centra, brojnim sponzorima i celokupnom osoblju službe, kolegama, terapeutima i sestrama na svesrdnoj pomoći, na njihovom zalaganju i angažovanju da nove prostorije izgledaju ovako.

Upravnik Opšte bolnice u Vranju, dr Saša Đorđević, istakao je da su i učenici sa fizioterapeutskog smera Srednje medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“  u Vranju dali veliki doprinos prilikom renoviranja i uređivanja novih prostorija Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

J.R.

Slične vesti