fbpx

Bogdan Stefanović učenik OŠ ,,Svetozar Marković” dominirao na Republičkim takmičenjima iz srpskog i geografije

U subotu 25. maja 2019.godine u Tršiću, održano je Republičko takmičenje iz srpskog jezika. Zbog preklapanja datuma republičkih takmičenja, za pojedine učenike u Tršiću je organizovano i takmičenje iz geografije. Među tim učenicima našao se i Bogdan Stefanović. On je postigao zapažene rezultate, te je iz srpskog jezika osvojio TREĆE mesto, a iz geografije od ukupno 100 poena osvojio je 92.

Podsetićemo da je Bogdan prvak države iz istorije, a na Republičkom takmičenju iz francuskog jezika pozicionirao se na PETO mesto.

Ovaj skromni i talentovani učenik kaže da se uporedo spremao za takmičenja iako oblast i gradivo koje je pripremao nije bilo ni približno isto. Bogdan tvrdi da pored velikog truda i odricanja, ukoliko se vreme dobro isplanira , može sve da se postigne.

,,Za sve moje uspehe zaslužni su i profesori koji su imali dovoljno strpljenja i vremena da mi često i nakon časova objasne sve što me zanima”, kaže Bogdan.

Profesori OŠ „Svetozar Marković“ iz Vranja tvrde da se ne sećaju da su poslednjih godina imali talentovanijeg đaka.

,,Bogdan je svestran i talentovan đak, koji je uspeo da čak na četiri republička takmičenja osvoji nagrade. Pred njim je svetla budućnost i nadamo se da će to da prepoznaju profesori u srednjoj školi i da će ljudi koji se bave obrazovanjem naći načina da ga nagrade i pomognu u njegovom daljem radu” navode iz te škole.

Slične vesti