fbpx

Bogdan Stefanović iz Vranja osvojio prvo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije

Učenik osmog razreda Osnovne škole ,,Svetozar Marković” iz Vranja Bogdan Stefanović, uz veliku pomoć svog mentora Gorana Babanovića, osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije koje je održano 12. maja 2019. godine u Nišu, na kojem je učestvovalo preko 200 osmaka iz cele Srbije.

,,Za takmičenje iz istorije sam počeo da se spremam od 2. polugođa, a za Republičko skoro 4 nedelje. Pripreme su bile teške zbog zvanične ubotrebe više udžbenika. Test je bio poprilično težak, po mom mišljenju teži od prethodnih Republickih takmičenja, a bilo je i pitanja za koje nisam verovao da mogu da se padnu, pa sam iz tog razloga bio skeptičan i u većoj meri zabrinut posle takmičenja”, ističe Bogdan za Čaršiju.

On dodaje: ,,U prvi mah, nisam verovao, prosto bilo mi je neverovatno jer uopšte nisam pomislio da ću na današnjem takmičenju uopšte osvojiti neki plasman, a kamoli pobedničku nagradu! Ovo je za mene definitivno najveći uspeh u dosadašnjem školovanju koji je krunisao moj mukotrpni rad. U trenutku kad mi je nastavnik javio, bio sam zbunjen, a onda polako počeo da shvatam da sam postigao veliki uspeh”.

Bogdana takođe očekuju Republička takmičenja iz francuskog jezika, geografije, srpskog jezika i Republička smotra talenata iz oblasti matematike.

Iz rukovodstva škole o Bogdanu samo reči hvale. ,,Bogdan je izuzetno nadaren  i vredan učenik koji je tokom svog školovanja osvajao brojne nagrade i mesta na različitim takmičenjima. Za njega možemo reći da je svestrana ličnost jer njega zanima sve, od glume i istorije, jezika, pa  do fizike i hemijskih formula. On je jako posvećen učenju i veliku podršku dobija od nastavnika i svojih drugova.”.

,,Ovakvi  uspesi su veoma značajni za školu i grad zato što učenici poput Bogdana Stefanovića prezentuju Vranje u najboljem svetlu” dodaju iz škole.

Slične vesti