Bakina pogača

Svi volimo da jedemo pogače, ali nam je postupak za pripremu oduvek predstavljao problem. Naročito kada treba zamesiti testo, ali sada, uz pomoć ovog recepta, to nije nimalo komplikovano.

Bakina pogača koja se mesi kašikom nam omogućava da spremamo pogaču kada god to poželimo, iako nemamo puno vremena. Priprema nam oduzima desetak minuta. Pogača je jako ukusna, brza i laka za napraviti.

Potrebni sastojci:
– 4 čaše brašna,

– 1 čaša jogurta,

-2/3 čaše zejtin,

– 1 jaje,

– 1 prašak za pecivo,

– kašičica soli.

Priprema:
– Uključiti rernu da se zagreje dok zamesimo pogaču.
– Staviti sve sastojke u činiju i kašikom umesiti.
– Za svaki sastojak koristimo istu čašu.
– Rukom malo umesiti na kraju i oklagijom istanjiti.
– Pleh obložiti papirom za pečenje.
– Testo staviti u pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

I.Savić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.