fbpx

Aplikacija koja Vas podseća da uzmete terapiju na vreme ili odete na zakazani pregled

Koliko puta Vam se desilo da zaboravite da uzmete terapiju na vreme? Verovatno više puta. A da odete na zakazani pregled? Bar jednom do sada.

Istraživanja su pokazala da 60% ljudi u Srbiji zaboravi da uzme svoju terapiju, zbog toga, mladi programeri iz Šapca su kreirali aplikaciju koja će Vas podsetiti koju terapiju trebate da uzmete u kom trenutku, kao i ako imate zakazanu kontrolu ili pregled, da ne zaboravite da na isti odete.

Aplikacija sadrži bazu podataka svih lekova koji su registrovani u Srbiji, kao i sa kompletnim uputstvima i sastojcima. Ukoliko se konzumira lek koji nije u bazi podataka, može se poslati zahtev putem aplikacije, kako bi se isti ubacio u postojeću bazu lekova.

Oni koji imaju pametan telefon mogu uneti podatke o terapiji, ili za osobu koja ima običan telefon, pri čemu nas notifikacija obaveštava da je vreme za terapiju, gde bismo u dva jednostavna klika mogli da pošaljemo poruku toj osobi sa kompletnom definicijom o terapiji, kako bi je podsetili.

Aplikacija nam takođe omogućava lakšu kupovinu lekova, jer se uz pomoć mapa i brojeva telefona najbližih apoteka lakše možemo informisati o stanju lekova.

Aplikacija ,,Tableta”, ili podsetnik za lekove je potpuno besplatna i može se preuzeti sa GooglePlay prodavnice klikom OVDE.

Slične vesti