fbpx

3 ideje za dekoraciju novogodišnjih poklona

Svega dve nedelje ostalo je do dočeka Nove godine. Ne znam za vas, ali ja spadam u onu grupu ljudi koji su celi u tom nekom prazničnom raspoloženju, pa je i moj današnji tekst, naravno, na tu temu. Ima toliko ideja koje bih podelila sa vama, da sam jedva odlučila o čemu ću prvom pisati. Međutim, pošto znam da se poklončići uveliko pripremaju, ipak sam prelomila da prvo podelim sa vama par kreativnih ideja kako brzo i jeftino te poklončiće možete da upakujete, a da to pritom bude kreativno i originalno.

Znam da će se većina vas fokusirati više na sam poklon, nego na njegovu dekoraciju, ali lično smatram da je i dekoracija poklona način da pokažete dragoj osobi da ste, osim novca, uložili i trud u sve to, a ne samo otišli do prodavnice, izabrali poklon i dali prodavačici da ga upakuje umesto vas.

1.

Počećemo sa ovim najjednostavnijim predlogom. Sve što treba da uradite je da odete do najbliže knjižare i kupite ukrasni papir koji vam se dopada. Moj je predlog da to bude neki jednobojni, kao na slici, da bi sličica više došla do izražaja, ali može biti i neki sa diskretnim šaricama. Zatim ćete kupiti ovaj ukrasni končić. Njega možete takođe naći u knjižari, zatim u kineskim radnjama, prodavnicama alata ili prodavnicama u kojima se prodaje materijal za pletenje. Na kraju ćete otići do fotokopirnice i reći da vam na četvrtini A4 papira isfotokopiraju sličicu koju želite. To može biti neka sa novogodisnjim natpisom, ukrasima, snegom, jelkicama, znači bukvalno onakva kakvu želite. Na poleđini te sličice možete slobodno napisati i neku poruku ili jednostavno posvetu.

2.

Ukoliko ukrašavate poklon koji ste namenili svom mališanu ili nekoj odrasloj osobi, koja je u duši ostala dete, evo predloga koji ih sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Ovoga puta potreban vam je ovaj jednobojni braon ukrasni papir. Ja sam ga pronašla u knjižari za svega 30 dinara. Ukoliko ne umete da objasnite šta tražite, pokažite samo sliku prodavcu. Zatim vam je potreban beli kolaž papir, kao i crni i crveni marker ili flomaster. Na kraju ćete kupiti trakicu za ukrašavanje ili, ukoliko već imate kod kuće, iskoristićete tu. Poklon ćete prvo lepo upakovati, zatim od istog tog ukrasnog papira napraviti dva kružića za medine uši i dva ovalna oblika za šape. Možete ih učvrstiti tako što ćete za njih zalepiti karton pa ih onda zalepiti na kutiju. Od kolaž papira, zatim, izrezite jedan krug, koji ćete staviti kao njušku i dva manja kruga, koje stavljate unutar ušiju. Sve ostalo docrtajte markerima i oko kutije vežite mašnicu. Isti princip primenjujete i ako pravite irvasa.

3.

Za kraj sam ostavila nešto što je meni omiljeno i što ću sigurno koristiti ove godine prilikom ukrašavanja paketića. Potreban vam je isti onaj braon papir iz prethodnog primera, zatim deblja traka za ukrašavanje, lažne grane jelkice i lažne bobice, od čega sve možete pronaći u kineskim radnjama. Prvo ćete poklon upakovati, zatim čvrsto vezati mašnu. Ispod mašne ćete staviti jelkicu, a bobice ćete ubaciti unutar čvora ili isto staviti ispod trake. Kod ove ideje mi se najviše dopada to što možete pustiti mašti na volju, možete zalepiti šišarke, mašna može biti različitih boja i materijala, bobice takođe mogu biti razne, možete dodati neki ukraščič sa jelke, staviti onu novogodišnju lizalicu i slično. Bukvalno se možete igrati i nećete pogreštiti.

I to bi bilo to, nadam se da će vam ove ideje poslužiti makar kao inspiracija i da će vaši paketići ove godine biti najmanje duplo lepši nego svih prethodnih godina.

Autor teksta: Jovana Stajić

Slične vesti