fbpx

21. izložba radova polaznika Likovne radionice

U subotu 14. decembra kreće sa radom 21. izložba radova polaznika likovne radionice u Vranju. Cilj radionice koja je u organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju je omogućavanje kompletnog upoznavanja sa svim vidovima likovog izražavanja (slikarstvo, vajarstvo, grafika…), ali je i glavni cilj priprema za polaganje prijemnih ispita za srednje umetničke škole, fakultete umetnosti i arhitekture.

O značaju i postojanosti likovne radionice svedoči i broj od dvestasedomoro mladih koji su uz pomoć ovakvih priprema upisali srednje umetničke škole i fakultete od 1997 godine, od kada ova radionica i postoji. Kao nagrada za postignute rezultate, Likovna radionica je dobila Sedmoseptembarsku nagradu 2007. godine.

Ovogodišnja tradicionalna izložba polaznika Likovne radionice je 21. po redu, gde se samim tim proslavlja i 21 godina postojanja i rada. Kao i prošle godine, i ove godine svoje radove izlažu i deca sa posebnim potrebama iz dnevnog boravka ,,Maštolend”, koji se svakog prvog ponedeljka u mesecu druže sa ostalim mladim umetnicima.

Voditelj Likovne radionice je Vesna Marinković Stanković, diplomirani slikar.

,,Ako si talentovan, voliš da crtaš i ako tražiš svoje mesto pod suncem, dođi i postani član jedne velike kreativne porodice. Naša vrata su svima širom otvorena. Pridruži nam se!!!”.

Slične vesti